Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen.

De allermeest gestelde vragen

1. Waar is mijn bestelling?

De status van je bestelling vind je in Mijn iBOOD onder 'Bestellingen & Service'. Heb je een fysiek product besteld? Dan krijg je van iBOOD een verzendbevestiging met een track & trace code van de betreffende vervoerder (zoals PostNL of UPS). Met deze code kan je achterhalen waar je pakket ongeveer is en wanneer de vervoerder het vermoedelijk bezorgt. Deze code vind je ook in Mijn iBOOD onder 'Mijn bestellingen & Service'. Vouchers, coupons, service- en productcodes kun je inzien in je Mijn iBOOD bij het betreffende bestelnummer. Hiervan krijg je geen verzendbevestiging. Meer weten? Kijk bij “Verzenden en bezorgen”.

2. Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Je gegevens (e-mailadres, wachtwoord, contactgegevens etc.) kan je wijzigen in Mijn iBOOD. Je inlognaam kan je helaas niet wijzigen. Meer weten? Kijk bij “Mijn account”.

3. Hoe kan ik mijn facturen inzien?

Je facturen kan je inzien in Mijn iBOOD onder het kopje 'Bestellingen & Service'. Klik op de naam van je bestelling. Meer weten? Kijk verder in de FAQ bij “Mijn account”.

4. Hoe zit het met mijn garantie?

Garantie is de dekkingsperiode en voorwaarden die een fabrikant/leverancier gebruikt als een product een defect vertoont. Dit heet de fabrieksgarantie. Deze garantie verschilt per product per fabrikant. De fabrieksgarantie is in principe de basis die we hanteren bij de garantieverlening. Daarnaast is er ook nog de garantie vanuit de verkopende partij zoals bepaald bij wet. Dit kan per land verschillen. De EU wetgeving vormt in dit geval de basis, nationale aanvullingen bepalen de uiteindelijke garantie. Voor bepaalde onderdelen van de aanbieding kunnen we afwijkende garantietermijnen hanteren binnen de geldende wetgeving. Je garantietermijn en eventuele voorwaarden vind je terug bij de aanbieding op de dag zelf, later in het Product Forum. Ook kan je dit aanvragen via Mijn iBOOD. Meer weten? Kijk bij “Garantie en Algemene voorwaarden”.

5. Wat moet ik doen bij een defect product?

Het is mogelijk dat je direct bij aankomst een defect product hebt ontvangen of dat een product gedurende gebruik defect gaat. Hiervoor zijn verschillende procedures van toepassing. Belangrijk is dat je in Mijn iBOOD bij 'Bestellingen & Service' een service verzoek indient zodat je aanspraak maakt op de garantie.

Wanneer een product defect bij je wordt geleverd kun je binnen 7 dagen een service verzoek indienen en kiezen voor de optie defect bij aankomst. Wanneer een product na deze periode defect gaat, kom je automatisch in het garantietraject van de optie defect. Nadat je het service verzoek hebt ingediend, ontvang je per e-mail een instructieformulier met de procedure voor de afhandeling van je verzoek. Je kan worden doorgestuurd naar de leverancier of fabrikant, wat vaak zorgt voor een snelle afhandeling in verband met specialistische kennis. Je kan ook instructies ontvangen met een adres waar je het product naar kunt opsturen, dit is van het externe reparatiecentrum waarmee iBOOD werkt.

Is er iets niet duidelijk naar aanleiding van de ontvangen instructies, neem dan contact op middels het contactformulier in Mijn iBOOD. Heb je geen account dan kun je het contact formulier vinden onderaan de website door te klikken op 'Direct contact'.

Over iBOOD

1. Wat is iBOOD en wat doen jullie?

iBOOD is de beste én leukste dagdealsite die je kunt vinden. Iedere dag bieden we vanaf klokslag middernacht (00:00 CET) één dag lang leuke en voordelige must- en wannahaves, variërend van coole elektronica tot de mooiste beautyproducten. Hierbij bieden we altijd de beste merken voor de laagste prijs van die dag. Vandaar de naam Internet’s Best Online Offer Daily.

Twee tips:
1.) Zorg dat je er altijd snel bij bent, want op = op

2.) Lees ook wat de Flash Sales en de Hunt zijn

Hoe komen jullie zo voordelig? Door onze manier van werken. Niet alleen kopen we scherp in, ook hebben we zelf geen voorraden waarvan het beheer ons geld kost. Nadat jij je dagdeal hebt besteld, laten we hem simpelweg zo snel mogelijk naar ons distributiecentrum komen. Vervolgens komt je pakketje op de beste en voordeligste manier naar je toe. Waar begon het allemaal? Tegenwoordig zijn we een grote speler (de grootste van Nederland), maar we komen van ver. In 2006 richtten Jöran Prinsen en Dennis Sanders iBOOD op. Zij begonnen op een klein zoldertje in Amsterdam. Inmiddels hebben we meer dan een miljoen klanten blij mogen maken in Nederland, België, Duitsland, Polen, Engeland, Ierland én Oostenrijk.
Hoe zijn jullie zo’n succes geworden?
Onze groei en ons succes hebben we volledig te danken aan onze levendige en trouwe klantcommunity. Dankzij hun mond-tot-mond reclame zijn we enorm gegroeid en waren we in 2009, 2010, 2011, 2012, 2013 én in 2014 de Website van het Jaar in de categorie E-commerce. En daar zijn we trots op!
Hoe kan ik ook profiteren van jullie dagdeals? Inderdaad, genoeg gepraat, kijk snel of we een leuke dagdeal voor je hebben! Zie je iets moois? Klik op “Ik neem hem” en volg de instructies. Fijne koopjesjacht!

2. Wat zijn Flash Sales?

De Flash Sale is een buitenkansje! Binnen een bepaald thema of merk bieden we je maximaal 12 superaanbiedingen die langer dan één dag lopen. Dit in tegenstelling tot onze dagdeals dus. Bij een Flash Sale kan je bestellen tot de einddatum, of tot de voorraad strekt. Extra kans dus om iets moois op de kop te tikken! Wanneer is er een Flash Sale? Dat kan je op twee manieren zien: 1. Klik bovenaan onze website op één van de categorieën in het menu. Er verschijnt een nieuwe pagina. Als er een Flash Sale is, staat deze onder de deal van de dag. 2. Blijf bovenaan onze website met je cursor boven één van de tabs in het menu zweven. Er klapt een menu uit. Zie je geen banner? Dan hebben we ook geen Flash Sale. Wanneer verzenden jullie mijn Flash Sale bestelling? Omdat de Flash Sales meerdere dagen duren, bepalen we de verwachte verzenddatum op de laatste dag van de Flash Sale. Hierdoor kan het zijn dat je iets langer op je bestelling wacht dan je van ons gewend bent.

3. Wat is de Hunt?

De Hunt is, naast de Flash Sales, hét hoogtepunt voor de echte online koopjesjagers. Normaal gesproken hebben we ‘maar’ 1 superaanbieding per categorie per dag. Tijdens de Hunt vliegen de aanbiedingen je om de oren en volgen ze elkaar in hoog tempo op. Zodra een product is uitverkocht, verschijnt direct de volgende superdeal. De Hunt is enorm populair, dus nog meer dan normaal geldt: wees er snel bij, op=op!

Wat voor producten komen er langs tijdens de Hunt? Tijdens de Hunt komen in hoog tempo én splinternieuwe én eerder aangeboden producten voorbij. Als ze langskomen, zijn dagdeals die we al eens hebben aangeboden soms nóg goedkoper dan voorheen. Dus heb jij je favoriete aanbieding gemist? Misschien heb je tijdens de Hunt een nieuwe, kans en ben je nog voordeliger uit! En weet je wat ook langskomt tijdens de Hunt? De fameuze iBOOD Box! (zie verderop)

Hoe weet ik wanneer welke deal voorbij komt? Dat weten slechts 2 mensen binnen iBOOD. En zij zeggen het lekker niet. Dus blijf aan je buis gekluisterd, want dat is de fun van de Hunt! Maar we zijn de kwaadste niet: verderop geven we je een paar mooie tips. Let op: we willen graag dat iedereen evenveel kans maakt op een leuke deal. Merken we dat je om welke reden dan ook een script gebruikt om in de gaten te houden of er een nieuwe deal live is? Dan loop je het risico dat we je bestelling(en) annuleren. Ook krijg je een ban voor minimaal de duur van de Hunt.

Wat is de iBOOD Box? De iBOOD Box is het absolute felbegeerde hoogtepunt van de Hunt. De iBOOD Box is een verrassingspakket dat je tijdens de Hunt opeens voorbij ziet vliegen. En dan overdrijven we niet. De reden dat de iBOOD Box zo populair is, is omdat er in het pakket altijd voor een hogere waarde aan producten zit dan wat jij voor de Box betaalt. En het mooie: de iBOOD Box komt meerdere keren per Hunt langs! Let wel op: slechts één box per klant/account/adres etc. per Hunt. Op deze manier spreiden we de kans voor die oh zo begeerde box!

Wat zit er in die iBOOD Box dan? De producten kunnen per iBOOD Box verschillen, en dat maakt het dus een nog grotere verrassing. In de iBOOD Box kunnen nieuwe producten zitten, maar ook gebruikte immer nog goede producten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld refurbished, recertified, brown boxed en gerepareerde producten. Maar zoals gezegd: in de iBOOD Box zit altijd voor een hogere waarde aan producten dan jij wat jij voor de Box betaalt!

Wanneer is de Hunt? Dat is een goed bewaard geheim! Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief, weet je precies wanneer hij is!

Hoe lang duurt de Hunt? De Hunt duurt 24 of 48 uur of zolang de voorraad strekt. Dus nog meer dan bij onze dagelijkse deals geldt: op = op, dus wees er snel bij! Enne… inslaan maar, die koffie en energydrink!

Kan ik tijdens de Hunt meerdere deals tegelijk bestellen? Nee. Met reden: we willen namelijk dat iedereen evenveel kans maakt op een leuke dagdeal. Daarom willen we voorkomen dat sommige klanten dagdeals gaan verzamelen om zo sneller naar de volgende aanbieding te kunnen en vervolgens niets te betalen. Kortom: tijdens de Hunt moet je per deal bestellen en betalen.

Hoe zit het met de garantietermijn op de iBOOD Box? De garantietermijn op de iBOOD Box wijkt af van de garantietermijn voor onze reguliere aanbiedingen. Hier ga je tijdens je bestelling van de Box mee akkoord. Deze afwijking heeft te maken met het feit dat je als klant een veel hogere waarde aan producten krijgt dan wat je voor de Box betaalt. De voorwaarden zijn dan ook scherper en in principe geldt: niet goed, dan binnen gestelde termijn volledig retour en geld terug! Achteraf kun je als klant dan ook geen aanspraak meer maken op de reguliere voorwaarden zoals die bij anderen aanbiedingen worden weergegeven.

Hebben jullie nog Gouden Hunttips voor me? Zeker! 1. Wees er snel bij, op = op, sla meteen je slag! De kans dat we een product nogmaals aanbieden is namelijk heel klein. 2. Zorg dat je bent ingelogd. Dat scheelt je tijd, en verkleint de kans dat je naast een mooie aanbieding grijpt. Happy hunting! Help! Ik wil bestellen, maar Help! Er gaat iets mis Vervelend! Zie hiervoor het hoofdstuk “Bestellen” en dan “Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?”

4. Wat is de RUSH?

De RUSH is de ultrakorte versie van de Hunt. RUSH staat dan ook voor Radical Ultrashort Hunt. In zeer korte tijd komen er spectaculaire aanbiedingen voorbij in een bepaald thema of van een bepaald merk. Denk aan allerlei handige huishoudelijke producten, coole gadgets of allemaal hebbedingetjes voor Valentijnsdag! De RUSH is enorm populair, dus nog meer dan normaal geldt: wees er snel bij, op=op! Hoe lang duurt de RUSH? De RUSH duurt 1 tot 1,5 uur, of zolang de voorraad strekt. Je snapt wel: vanwege de korte duur, de beperkte voorraad en de belachelijk lage prijzen, geldt hier nog meer dan bij onze dagelijkse deals of de Hunt: RUSH, want op = op. Wanneer de RUSH! over is, gaan we weer over tot de orde van de dag, één spectaculaire aanbieding per shop! Wat voor producten komen er langs tijdens de RUSH? Net als bij de Flash Sales, komen tijdens de RUSH aanbiedingen in een bepaald thema of van een bepaald merk. Wanneer is de RUSH? We kunnen op ieder moment onze dagelijkse dagdeals onderbreken voor de RUSH (dus ook ’s nachts!). Als we dat doen, kondigen we dat kort van tevoren en exclusief aan via Facebook en Twitter. Zorg dus dat je ons volgt, dan ben je altijd als eerste op de hoogte wanneer we een Rush houden. Hoe weet ik wanneer welke RUSH-deal voorbij komt? Dat weet je niet. Hou onze site dus in de gaten! Let op: we willen graag dat iedereen evenveel kans maakt op een leuke dagdeal. Merken we dat je om welke reden dan ook een script gebruikt om in de gaten te houden of er een nieuwe dagdeal live is? Dan loop je het risico dat we je bestelling(en) annuleren. Ook loop je het risico op een ban. Kan ik tijdens de RUSH meerdere dagdeals tegelijk bestellen? Nee. Met reden: we willen namelijk dat iedereen evenveel kans maakt op een leuke dagdeal. Daarom willen we voorkomen dat sommige klanten dagdeals gaan verzamelen om zo sneller naar de volgende aanbieding te kunnen en vervolgens niets te betalen. Kortom: tijdens de RUSH moet je per dagdeal bestellen en betalen. Hebben jullie nog Gouden RUSHtips voor me? Zeker! 1. Wees er snel bij, op = op, sla meteen je slag! 2. Zorg dat je bent ingelogd. Dat scheelt je tijd, en verkleint de kans dat je naast een mooie aanbieding grijpt. 3. Ten slotte Niet voor de klant: “De RUSH draait net als de hunt automatisch door en de site refreshed zichzelf, door te F5’en wordt er onnodig meer druk gelegd op de servers van iBOOD.” Wel voor de klant: Hou de site dus goed in de gaten want de aanbiedingen volgen elkaar in een rap tempo automatrisch op! Merken we dat je om welke reden dan ook een script gebruikt? Dan loop je het risico dat we je bestelling(en) annuleren. Ook krijg je een ban voor minimaal de duur van de Rush. That’s all folks! Now rush!

5. Hoe blijf ik op de hoogte van dagdeals en acties?

Oké, oké, jullie hebben dus allerlei supermooie koopjes, maar hoe blijf ik op de hoogte?! Via de nieuwsbrief (zie verderop) blijf je op de hoogte van dagdeals én acties. Via Facebook blijf je voornamelijk op de hoogte van acties. Via Twitter blijf je voornamelijk op de hoogte van dagdeals.

6. Wat is een Secret Deal?

Zoals de naam al zegt, een geheime deal. Exclusieve deals van A-merken tegen een absolute bo-dem prijs die niet op de reguliere iBOOD te vinden zijn en die je speciaal krijgt aangeboden door een rokend figuur in regenjas. Soms is hij op Facebook te vinden. Soms op Twitter, en soms komt hij per email naar je toe, dus zorg dat je ons op alle manieren volgt!

De nieuwsbrief

1. Wat is de nieuwsbrief?

De nieuwsbrief is dé manier om op de hoogte te blijven van dagdeals en acties. Stiekem hebben we twee nieuwsbrieven: je kunt je aanmelden voor de gewone nieuwsbrief en voor de extra nieuwsbrief. Beide nieuwsbrieven sturen we als e-mails. We hebben geen papieren nieuwsbrief. Wat is de gewone nieuwsbrief? De gewone nieuwsbrief sturen we dagelijks naar je toe, zodra we nieuwe dagdeals op onze site hebben gezet. In de gewone nieuwsbrief staat een beknopt overzicht van alle dagdeals, inclusief handige links om direct te kunnen bestellen, meer informatie te lezen of naar het forum om te lezen wat anderen uit de community van de dagdeals vinden. Wat is de extra nieuwsbrief? De extra nieuwsbrief sturen we als er iets speciaals is. Bijvoorbeeld om de Hunt aan te kondigen of om een verfrissend nieuwtje of coole actie onder je aandacht te brengen.

2. Ik wil een nieuwsbrief ontvangen

Leuk! Je kunt je op twee manieren abonneren: 1. Bij het aanmaken van je account (zie “Mijn account”) 2. Op de website door je e-mail in te geven en te klikken op 'aanmelden', deze optie vind je rechtsboven op de site. Je kunt je dan aanmelden zonder dat je een account aanmaakt. (maar dan kan je o.a. niets bestellen, zie “Mijn account”). Moet ik bij bestellen altijd de nieuwsbrief optie aanvinken? Indien je je al hebt aangemeld dan hoeft dit niet. Wil je je alsnog aanmelden? Dan kun je dat net zo goed meteen doen!

3. Ik wil geen nieuwsbrief meer

Jammer! Je kunt je op twee manieren afmelden voor de nieuwsbrief: 1. Door in de nieuwsbrief te klikken op “Meld je af voor de nieuwsbrief” (onderaan de e-mail) 2. Door je af te melden in Mijn iBOOD. Natuurlijk kun je je altijd weer aanmelden voor de nieuwsbrief. Je blijft altijd van harte welkom!

4. Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?

Help! Ik heb me aangemeld, maar ontvang geen nieuwsbrief 1. Weet je zeker dat je je hebt aangemeld? Als je een account hebt, kan je dit nagaan (en aanpassen) in Mijn iBOOD. 2. Heb je je aangemeld, maar ontvang je niets? Kijk dan eerst in je spambox en bij je geblokkeerde afzenders. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Help! Ik heb mij afgemeld, maar ontvang de nieuwsbrief nog steeds Weet je zeker dat je je hebt afgemeld? Probeer het volgende: 1. Probeer of je je kunt uitschrijven via de uitschrijflink onderaan de nieuwsbrief 2. Werkt dit niet en heb je een account? Dan kan je dit aanpassen in Mijn iBOOD. Kom je er niet uit? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

5. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier. Dit formulier kun je vinden door onderaan de website te klikken op 'Direct contact'.

Het Forum

1. Wat is het Forum?

Het Forum is dé plek voor de iBOOD community. Op het Forum kan je terecht voor vragen, meningen, tips en ervaringen over de dagdeals. De sfeer is ontspannen en informeel, we hebben er simpelweg lol met elkaar. Servicevragen kan je beter stellen via Mijn iBOOD of het contactformulier onderaan de website, dan kunnen we je beter en sneller helpen.

2. Welke forums zijn er?

Er zijn 5 forums: de Product Forums (voor iedere dagdealcategorie eentje), de Flash sales Forums (voor iedere dagdealcategorie eentje), het Tip iBOOD Forum (ook voor iedere dagdealcategorie eentje), het Wedstrijd Forum en Inside iBOOD.

Wat zijn de Product Forums? Voor iedere dagdealcategorie is er een Product Forum. Op dit Product Forum verschijnt dagelijks een nieuw topic over de deal van die dag. In dit topic lees je de informatie over de dagdeal en kun je reacties en meningen van andere iBOOD’ers over de aanbieding lezen. Natuurlijk kun je hier zelf ook je mening over de aanbieding plaatsen, productgerelateerde vragen stellen of informatie en reviews delen met andere iBOOD’ers. Ook kun je hier gebruikerservaringen delen nadat je je bestelling ontvangen hebt. Zo kun je elkaar helpen om optimaal gebruik te maken van het product. Wat is het Tip iBOOD Forum? Voor iedere dagdealcategorie is er een Tip iBOOD Forum. Op het Tip iBOOD Forum kan je suggesties voor dagdeals kwijt. Onze inkopers kijken dagelijks op de Forums om inspiratie op te doen voor nieuwe leuke dagdeals. Wie weet bieden we dankzij jouw tip wel je langgewenste dagdeal aan! Op het Wedstrijd Forum houden we wedstrijden waarbij je prachtige prijzen kunt winnen. Tip: enthousiasme en creativiteit doen wonderen. We zijn benieuwd naar je inzendingen! Op Inside iBOOD plaatsen we alle dingen die gerelateerd zijn aan het bedrijf iBOOD. Denk hierbij aan vacatures, maar ook leuke nieuwtjes, interviews en kijkjes achter de schermen. Heb je een suggestie? Laat het ons weten!

3. Wie zijn er actief op het Forum?

Op het Forum zijn 4 groepen mensen actief: klanten, Product Experts, moderators en admins.

De meeste actieve gebruikers van het Forum zijn onze klanten. En daar zijn we maar wat blij mee! Zoals je ook kunt lezen bij “Over iBOOD”, komen we op verschillende manieren aan onze dagdeals. Je begrijpt dat we niet van elke dagdeal alle ins en outs kennen. We proberen altijd een Product Expert (zie verderop) te regelen, maar dat lukt niet altijd. In dat geval zien we vaak dat klanten elkaar helpen. En daar zijn we heel blij mee!

Wat is een Product Expert? Om je vragen over een dagdeal zo goed mogelijk te kunnen beantwoorden, proberen we altijd een Product Expert te regelen. De Product Expert is een vertegenwoordiger van de fabrikant van de aanbieding van die dag. Hij of zij beantwoordt gedurende de dag vragen over het product dat we die dag aanbieden. De Product Expert zal de gestelde vragen zo goed mogelijk proberen te antwoorden. Aan de antwoorden kan je echter geen rechten ontlenen. Wanneer is er een Product Expert aanwezig? Of er een Product Expert aanwezig is, kan je zien aan het Product Expert logo bij de dagdeal. 

Wat is een moderator? De Moderators zijn vrijwilligers die ons helpen bij het beheren van het Forum. Ze werken dus niet bij ons (tenzij anders aangegeven). Heb je een vraag, dan kan je die ook aan de moderatoren stellen. Ze zijn echter geen product experts, en kunnen je dus helaas niet altijd helpen. Ze zullen vaak wel hun best hiervoor doen. Moderatoren hebben meer Forumrechten dan gewone gebruikers. Wanneer iemand zich niet aan de Forumregels houdt, mogen ze ingrijpen. Voor meer info: zie de Forumregels.

Wat is een admin? De admins zijn de daadwerkelijke beheerders van het Forum. Zij werken bij iBOOD. Heb je een vraag, dan kan je die ook aan de admins stellen. Ook admins zijn echter geen product experts, en kunnen je helaas niet altijd helpen. Admins hebben meer Forumrechten dan gewone gebruikers. Wanneer iemand zich niet aan de Forumregels houdt, mogen ze ingrijpen. Voor meer info: zie de Forumregels.

4. Welke regels gelden op het Forum?

Om een leuke en ontspannen sfeer te houden hebben we een paar simpele regels ingesteld. Houd jij je er ook aan? Dan kunnen wij ons bezig houden met het regelen van de beste dagdeals voor de beste prijs. Ook namens de Product Experts en de moderators: bedankt! Zeker doen: Lol hebben, Elkaar behandelen zoals je zelf ook behandeld wilt worden (heet eens een nieuw lid welkom!), On-topic blijven, Discussies inhoudelijk houden, Op je taalgebruik en spelling letten, Prijsvergelijkingen plaatsen, maar alleen: 1. Als het om hetzelfde product gaat als in onze dagdeal 2. Als het product leverbaar is 3. Als het inclusief verzendkosten, belastingen, heffingen enzovoorts goedkoper is dan bij ons 4. Met een linkje om bovenstaande te bewijzen

Niet doen: Elkaar persoonlijk aanvallen, Aanstootgevende uitingen plaatsen (zoals scheldkanonnades of gewelddadig / pornografisch materiaal), Persoonsgegevens plaatsen, Reclame maken, (oproepen tot) dingen die niet mogen van de wet. Het is aan de forumbeheerders en de moderators om te bepalen of een post wel of niet door de beugel kan. Zien we dat een post niet door de beugel kan, dan: • Worden we heel verdrietig • Gaan we met dingen gooien • Eten we veel te veel chocola om ons weer beter te voelen. Ook kunnen we je post aanpassen (altijd met een toelichting waarom) en je voor korte of langere tijd een ban geven (je krijgt eerst 2 waarschuwingen). Maar zoals gezegd zijn we veel liever bezig met het regelen van de beste dagdeals voor de beste prijs! Heb je hier vragen of suggesties over? Neem contact met ons op via Mijn iBOOD of het contactformulier. We helpen je graag! Veel plezier op het Forum!

5. Hoe kan ik een post plaatsen / verwijderen?

Een post plaatsen is heel eenvoudig: heb je een account, ga dan naar het Forum van je keuze en plaats je reactie. Geen account? Geen probleem. Lees bij “Mijn account” hoe je een account aan kunt maken. Een post verwijderen kan je niet zelf. Wil je een post verwijderd hebben? Neem contact met ons op via Mijn iBOOD of het contactformulier. Vermeld daarin een link naar de post en een toelichting waarom je hem verwijderd wilt hebben.

6. Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?

Probeer het op een later tijdstip nog eens, of kijk of het in een andere browser wél lukt.

7. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Mijn account

1. Waarom moet ik een account hebben?

Alleen als klant kan je: 1. Bestellingen plaatsen 2. Eenvoudig (bestel)informatie inzien en wijzigen in Mijn iBOOD 3. Meepraten op het Forum. Alle reden dus om klant te worden door een gratis account aan te maken!

2. Hoe word ik klant / maak ik een account aan?

Om klant te worden, moet je een account aanmaken. Dit is gratis. Een account aanmaken kan eenvoudig op de registratiepagina. Moet ik een particulier of zakelijk account kiezen? Een particulier account is voor als je als privé-persoon een bestelling wilt plaatsen voor thuis. Een zakelijk account is voor als je als bedrijf/organisatie een bestelling wilt plaatsen. Het grootste verschil tussen een particulier en een zakelijk account, is de geldende wetgeving. Hierdoor is onder andere de service afhandeling voor een particulier account uitgebreider dan voor een zakelijk account. Een ander verschil zie je op de factuur. In tegenstelling tot bij een particulier account, staat op de factuur van een zakelijk account het BTW nummer en de naam van je bedrijf. Deze factuur kan je gebruiken voor het terugvorderen van eventueel geheven belasting bij de lokale belastingdienst. Kan ik switchen tussen accounts? Heb je een type account gekozen, dan kan je niet meer switchen. Wil je je zakelijke account privé gebruiken of juist andersom? Regel dit dan binnen je organisatie of maak een ander account aan. Kan ik mijn account opheffen? Je account geheel opheffen is niet mogelijk, tenzij je nog niets met je account hebt besteld. Dit komt door onze administratieve verplichting vanuit onder andere de belastingdienst. Wel kunnen we je account deactiveren. Op deze manier krijg je geen nieuwsbrieven meer, en heb je ook geen toegang meer tot je account. Je kunt hiervoor een aanvraag indienen via Mijn iBOOD. Hoe kan ik mijn account reactiveren? Heb je je account gedeactiveerd? Dan kunnen we hem weer voor je reactiveren. Via het Contactformulier kan je hiervoor een aanvraag doen. Let op: het is belangrijk dat je je inlognaam en het e-mailadres waarmee je je account had aangemaakt nog weet, en dat je je kunt legitimeren. Anders is het niet mogelijk je account te reactiveren.

3. Hoe log ik in op Mijn iBOOD?

Je kunt gemakkelijk inloggen door rechts bovenaan de website te klikken op 'login'. Indien je een product in je winkelwagentje hebt geplaatst en nog niet ingelogd bent, kun je ook bij het afronden van je bestelling inloggen.

4. Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?

Help! Ik kan niet meer inloggen? Check eerst of je én met het juiste e-mailadres én met het juiste wachtwoord probeert in te loggen. Let dus goed op je spelling!

Help! Ik ben mijn wachtwoord kwijt? Herstel je wachtwoord via de link onder de login 'wachtwoord vergeten?'. Je ontvangt een link op je opgegeven e-mailadres voor het herstellen van je wachtwoord.

Help! Ik ben mijn e-mailadres kwijt. Neem contact met ons op via het Contactformulier zodat we je gegevens kunnen opzoeken in ons systeem.

5. Hoe wijzig ik mijn gegevens?

Je gegevens (e-mailadres, wachtwoord, contactgegevens etc.) kan je wijzigen in Mijn iBOOD. Je inlognaam kan je helaas niet wijzigen, maar die gebruiken we toch alleen op het Forum en als privacy check.

6. Hoe kan ik mijn facturen inzien?

Je facturen kan je inzien in Mijn iBOOD. Klik hiervoor bij Bestellingen & Service op de naam van je bestelling waar je de factuur gemakkelijk kunt downloaden.

7. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Garantie en Algemene voorwaarden

1. Wat zijn de Algemene voorwaarden van iBOOD?

Onze Algemene voorwaarden vind je op deze pagina. De Algemene voorwaarden zijn conform de wetgeving van het land waarin je hebt besteld. Voordat je je bestelling afrondt, vragen we je altijd eerst om akkoord te gaan met de op dat moment geldende versie van de Algemene voorwaarden. Deze kunnen namelijk afwijken ten opzichte van eerdere versies, bijvoorbeeld als gevolg van wetswijzigingen. Ook als je je account aanmaakt, moet je akkoord gaan met de op dat moment geldende Algemene voorwaarden.

2. Mag iBOOD de Algemene voorwaarden aanpassen?

Ja, ook zonder direct al onze klanten hier vooraf van op de hoogte te stellen. Maar geen zorgen: voordat je je bestelling kunt afronden, vragen we je altijd eerst om akkoord te gaan met de dan geldende Algemene voorwaarden.

4. Zijn de Algemene voorwaarden conform wetgeving?

Ja. Onze Algemene voorwaarden worden altijd door een jurist opgesteld en getoetst aan de dan geldende wetgeving. De basis van onze Algemene voorwaarden is de Europese wetgeving, tenzij de nationale wetgeving prevaleert. Houd hier rekening mee als je een aankoop doet of een klacht indient.

5. Hoe zit het met mijn garantie?

Wat is garantie; waarom verschilt de iBOOD garantie ten opzichte van de EU wetgeving; waar kan ik mijn garantie terug vinden.

Garantie is de dekkingsperiode en bevat de voorwaarden die een fabrikant/leverancier gebruikt als een product een defect vertoont. Dit heet de fabrieksgarantie. Deze garantie verschilt per product per fabrikant. De fabrieksgarantie is in principe de basis die we hanteren bij de garantieverlening.

Waarom verschilt jullie garantie ten opzichte van die van de EU wetgeving? Naast de fabrieksgarantie, is er ook nog de garantie vanuit de verkopende partij zoals bepaald bij wet. Dit kan per land en per aanbieding verschillen. De basis van onze garantie is de Europese wetgeving, tenzij de nationale wetgeving prevaleert. In Nederland bijvoorbeeld kunnen garantietermijnen afwijken van de EU basiswetgeving van 2 jaar. Dit is rechtsgeldig. Ook kan de garantie per aanbieding verschillen. Op refurbished en recertified producten bijvoorbeeld (dat zijn producten die niet volledig nieuw zijn) kunnen we, geheel volgens de wetgeving, een kortere garantieperiode afgeven. Houd dus rekening met de garantie als je een aankoop doet of een klacht indient. Waar kan ik mijn garantie terugvinden? Je kunt deze terugvinden bij de aanbieding op de dag zelf of later in het Product Forum.

6. Mijn klacht wordt niet opgelost door iBOOD, wat nu?

We vinden het natuurlijk erg vervelend dat we er misschien niet uitkomen met elkaar en dat je klacht nog niet is opgelost. We willen je allereerst vragen om een brief te sturen naar de CS manager van iBOOD zodat de case nogmaals kan worden beoordeeld. Mocht je na het versturen van deze brief nog steeds een onopgeloste klacht hebben over een product of service dan kun je je als consument wenden tot een alternatieve geschillenbeslechting.

Via de onderstaande website vind je alle informatie over deze buitenrechtelijke beslechting van geschillen via het European platform Online Dispute Resolution ODR van de Europese Commissie.

We raden je wel aan de gang van zaken goed door te nemen zodat je weet wat je te wachten staat:
https://webgate.ec.europa.eu/odr

Bestellen

1. Hoe kan ik iets bestellen?

Bestellen is heel eenvoudig. Zie je een leuke dagdeal op onze website of in de nieuwsbrief? Klik op de knop “Ik neem er een” en volg de instructies. Let op: om te bestellen, moet je een account hebben. Je maakt gemakkelijk een account aan door je te registreren op de website. Let op: je kunt je bestelling alleen laten leveren in het land waar we de dagdeal aanbieden. Je kunt als Nederlander dus geen dagdeal kopen die we alleen in België aanbieden (of vice versa). 

Kan ik ook telefonisch bestellen? Nee, telefonisch bestellen is niet mogelijk. Kan ik een product nabestellen? Nee, omdat we het op = op principe hanteren, is nabestellen niet mogelijk. Maar niet getreurd! Soms komt een dagdeal nog een keer langs tijdens de Hunt. Dit kunnen we echter niet beloven. Wel kun je altijd een verzoek indienen op het Tip iBOOD Forum. Onze inkopers kijken hier dagelijks op om inspiratie op te doen voor leuke nieuwe dagdeals.

2. Hoeveel producten kan ik bestellen?

Maximaal 16. Je kunt in principe per bestelling maximaal 4 stuks bestellen (dit aantal kan overigens per dagdeal anders zijn). Je kunt per account maximaal 4 bestelling plaatsen per dag. Dit houdt in dat je maximaal 16 stuks van een product kunt bestellen. Dit doen we om zo veel mogelijk mensen de kans te geven om de dagaanbieding te bestellen. Wil je meer bestellen? Neem dan telefonisch contact met ons op (zie onderaan deze website). Wij zullen dan nagaan of en zo ja wat er mogelijk is.

3. Hoe werkt het winkelmandje?

In het winkelmandje kun je al je dagdeals verzamelen en ze in één keer afrekenen. Ook kan je er in sommige gevallen voor kiezen dat we je bestelling in één keer laten bezorgen. Dit is voordeliger dan je dagdeals één voor één bestellen, afrekenen en laten bezorgen. Let op: tijdens de Hunt en de Rush werkt het winkelmandje niet. We willen namelijk dat iedereen evenveel kans maakt op een leuke dagdeal. Daarom willen we voorkomen dat sommige klanten het winkelmandje gebruiken om dagdeals te verzamelen, snel naar de volgende aanbieding gaan en vervolgens niets bestellen.

Door gebruik te maken van het winkelwagentje kun je meerdere producten tegelijk bestellen, hierdoor bespaar je dus op verzendkosten. In principe leveren je bestelling in één keer . In twee gevallen versturen we je bestelling alsnog in delen: 1. Als je zelf aangeeft dat je je bestelling in gedeeltes wilt ontvangen, hiervoor berekenen we extra verzendkosten 2. Als we je bestelling (of een deel ervan) niet via ons vaste distributiecentrum versturen.

4. Waarom moet ik verzendkosten betalen?

iBOOD kiest ervoor om verzendkosten apart te berekenen om transparant naar haar klanten te zijn. De verzendkosten bestaan ondere andere uit het verzenden zelf maar ook bijvoorbeeld de verwerking bij het distributiecentrum. Wanneer je meerdere producten in één bestelling plaatst, zullen we de verzendkosten voor je bundelen. De hoogte van de verzendkosten wordt gebaseerd op het gewicht, de afmeting en de verzekerde waarde van het pakket.

5. Welk afleveradres kan ik gebruiken?

Je kunt een afleveradres gebruiken in het land van bestellen. Je kunt als Nederlander dus geen dagdeal kopen die we alleen in België aanbieden (of vice versa). Het is niet mogelijk om bij een postbus, antwoordnummer of bij een afleverpunt te laten leveren. Je kunt altijd een werkadres of het adres van een familielid of andere relatie opgeven. Kies je voor een werkadres? Vermeld dan bedrijfsnaam en de eventuele afdeling.

6. Kan ik zelf de afleverdatum en –tijd bepalen?

Dat is helaas niet mogelijk. De afleverdatum is afhankelijk van de ontvangst van de goederen bij het distributiecentrum. De aflevertijd is afhankelijk van de planning van de vervoerder. Plaats je meerdere bestellingen tegelijkertijd? Dan kan je wel aangeven of je wilt dat we je bestellingen op één of op verschillende dagen versturen.

7. Couponcodes

Tijdens het bestellen kan je couponcodes verzilveren. Met deze codes (die we onder andere weggeven via Facebook, Twitter en de nieuwsbrief) krijg je bijvoorbeeld korting op je verzending. Couponcodes kun je eenmalig gebruiken en zijn geldig tot de aangegeven verloopdatum. Couponcodes zullen nadat ze verlopen zijn niet worden verlengd en worden niet omgezet in een geldbedrag. Bovendien behouden wij het recht om zelf te mogen bepalen voor welk bedrag, welke reden en welke periode wij de codes uitgeven. Hier kunnen geen rechten vanuit de klant aan worden ontleend.

8. Zijn jullie bedragen inclusief BTW?

Ja. We kunnen geen 0% BTW facturen aanbieden. Dit omdat wij voor elk land waar wij onze producten aanbieden een BTW-registratie hebben. Je factuur bevat dus ook altijd het BTW-nummer en wij doen ook de afdracht hiervoor. Wil je je BTW terugvragen? Dan kun je je wenden tot je nationale belastingdienst. Dit is mede op basis van Europese regelgeving omtrent grensoverschrijdende belastingafdracht.

9. Is de verwijderingsbijdrage (WEEE) in de verkoopprijs verwerkt?

Ja, we verwerken alle wettelijke verwijderingsbijdragen in onze verkoopprijs. In alle landen waar we actief zijn, dragen we de wettelijke verwijderingsbijdrage af aan de daarvoor aangewezen instanties.

10. Retour oud elektronisch product bij aankoop vervangend elektronisch product

Bestel je bij ons een elektronisch product om je oude, soortgelijke elektronische product te vervangen? Dan kunnen we ervoor zorgen dat je oude product wordt meegenomen. Tijdens het bestellen zal er worden gevraagd of wij een oud product bij je moeten ophalen. Wij zorgen er dan voor dat je oude product op het door jou gewenste moment wordt opgehaald. Zodra het is opgehaald, zorgen we voor de milieuvriendelijke verwerking ervan.

11. Ik heb besteld. Wat gebeurt er nu?

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, gebeurt het volgende: 1. Is je betaling succesvol afgerond? Dan krijg je een betaalbevestiging. Let op: dit is nog geen bestelbevestiging. 2. Zijn je bestelling én je betaling bij ons binnengekomen? Dan sturen we je een bevestigingsmail met daarin een overzicht van je bestelling. 3. Onze inkopers geven de leverancier de opdracht om de producten op te sturen. De producten worden meestal naar het distributiecentrum gestuurd, en soms naar een eigen vervoerder. van de leverancier. 4. Heeft ons distributiecentrum of de leverancier je bestelling verwerkt, dan sturen we je de  verzendbevestiging. 5. Indien van toepassing, ontvang je van de betreffende vervoerder een track & trace code waarmee je je bestelling kunt volgen.

12. Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?

Help! Ik zie de dagdeal die ik wilde niet meer? Omdat we werken via het op = op principe, kan dat voorkomen. Is een dagdeal uitverkocht, dan kan het zijn dat we een nieuwe dagdeal plaatsen (bijvoorbeeld een vergelijkbaar product in een andere kleur of een andere maat). Of dit gebeurt, verschilt per dagdeal.

Help! Er staat iets anders in mijn winkelwagen dan ik heb besteld? Tijdens grote drukte (bijvoorbeeld tijdens de Hunt) kan het voorkomen dat je een ander artikel krijgt toegewezen. Let dus altijd op of het juiste product in je overzicht staat. Gaat het toch mis? Neem dan via Mijn iBOOD contact met ons op. We kunnen dan je bestelling annuleren en je geld terugstorten.

Help! Ik zie geen bevestiging van mijn bestelling? Het kan door drukte of een technische storing soms even duren voordat je een bevestiging ontvangt en de bestelling in Mijn iBOOD terugvindt. Indien je na ongeveer 2 uurtjes nog steeds niets binnenkrijgt, neem dat contact met ons op via Mijn iBOOD zodat we dit voor je kunnen uitzoeken.

Help! Ik zie de iBOOD Box, maar jullie site doet het niet meer? Dat kan (helaas) kloppen. Omdat de Hunt (en specifiek de iBOOD Box) zó populair zijn, ontstaat er op dat moment heel veel bestelverkeer. Ondanks al onze technieken, hardware en mankracht, kan het gebeuren dat de site eruit klapt en dat je naast de iBOOD Box grijpt. Maar niet getreurd: de iBOOD Box komt meerdere keren per Hunt langs!

13. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Betalen

1. Hoe kan ik betalen?

Na het invullen van de bestelgegevens kies je de betaalmethode. Je kunt hieronder zien welke betaalmogelijkheden we bieden. Let op: laat tijdens het betalen je browser openstaan totdat je weer terug bent op onze website. Sluit je je browser eerder af, dan kan het zijn dat je betaling niet juist wordt verwerkt.
Goed om te weten: betalingen vinden altijd plaats via een beveiligde verbinding. De afhandeling hiervan gebeurt door geautoriseerde en gecertificeerde partijen die in contact staan met je bank of kaart uitgevende instantie. Qua betaling spelen we dus een beperkte rol.

Welke betaalmogelijkheden bieden jullie?
In verschillende landen bieden we verschillende betaalmethodes. Specifiek voor Nederland is iDEAL, specifiek voor België is Bancontact / Mr Cash.

Let op: bij een aantal betaalmethodes kunnen we transactiekosten in rekening brengen. Deze kosten geven we per betaalmethode aan op de bestelpagina. De hoogte van de transactiekosten komt één op één overeen met het bedrag dat wij per betaling moeten betalen.

iDEAL
iDEAL is alleen beschikbaar voor Nederlandse klanten. Je kunt via iDEAL gebruik maken van internetbankieren bij de meeste gangbare banken van Nederland. Je hebt hiervoor geen registratie of programma nodig. Betalen kan via de betaalomgeving van je eigen bank of via hun app.

Bancontact / Mr Cash
Bancontact / Mr Cash is alleen geschikt voor Belgische klanten en vergelijkbaar met iDEAL in Nederland. Hierbij ben je afhankelijk of jouw bank deze betaalmethode ondersteunt of niet. Indien jouw bank deze methode ondersteunt en je hebt de juiste middelen ervoor dan kan je veilig gebruik maken van deze methode.

PayPal
PayPal is een tussenpartner met een online betaalsysteem dat gekoppeld is aan je bankrekening, creditcard of PayPal tegoed. Je hebt hiervoor een Paypal account nodig. Bij de afronding van de betaling bij iBOOD word je doorverwezen naar de Paypal website waar je met je e-mailadres en wachtwoord van Paypal kunt inloggen en vervolgens de bestelling kunt afronden.

Creditcard
Met Creditcard kan je alleen betalen als het factuur- en afleveradres zich bevinden in hetzelfde land als waar de credit card is uitgegeven (en als je genoeg krediet hebt natuurlijk). We accepteren Mastercard en Visa card. Credit card betalingen verlopen via de veilige betaalpagina van Ogone. Deze website kan om een persoonlijke veiligheidscode vragen. Nadat de betaling is geautoriseerd kom je weer terug op onze website.

Maestro
Op www.maestrocard.com kun je zien of jouw bank deze betaalmethode ondersteunt. Voor Maestro heb je een persoonlijke cardreader nodig. Als je voor Maestro kiest, kom je op een beveiligde pagina, waar je je betaling kunt afronden.

Rembours
Rembours houdt in dat je cash afrekent bij aflevering van je bestelling. Alleen na betaling kun je de bestelling in ontvangst nemen, anders gaat het pakket weer naar ons retour. Vraag bij het afrekenen altijd om een betaalbewijs zodat je kunt aantonen dat je aan de bezorger hebt betaald. Dit bewijs heb je mogelijk nodig bij een retourzending of garantie aanvraag.

Sofortbanking
Met Sofortbanking kun je direct en automatisch online betalen via een bankrekening. Sofortbanking is gecertificeerd door TÜV, het grootste Duitse kwaliteits- en veiligheidsinstituut. Je hebt geen extra registratie of aanmelding nodig om Sofortbanking gebruiken. Het werkt eenvoudig en veilig met jouw eigen bankrekening.

2. Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?

Lukt het niet om te bestellen? Probeer of het later (met een minimale tussentijd van 15 minuten) wel lukt. Helaas kunnen we niet garanderen dat je je product dan nog kan bestellen.
Tip: blijf tijdens het bestellen en betalen op de pagina’s van de aanbieding of betaalpartnet, en laat ook betalingspopups toe. Voorkom de volgende dingen: de terugknop van je browser gebruiken, op de backspacetoets drukken, je browser(venster) afsluiten of een betalingspopup sluiten. Doe je dat, dan hinder je het bestel- en betaalproces. Het kost ongeveer 15 minuten om dit proces te resetten, omdat er bij de betaling ook andere partijen zijn betrokken.

Help! Ik heb vaker technische betalingsproblemen?
Probeer dan het volgende:
1. Update je browser, Java en eventueel Flash naar de meest recente versie
2. Leeg het cachegeheugen van je browser
3. Probeer het met een andere browser

Kom je er niet uit? Neem dan via Mijn iBOOD contact met ons op. Vermeld altijd de volgende zaken:
1. Datum en tijdstip
2. Welke shop en land
3. Welke browser je gebruikt en welke versie dit is
4. Welk besturingssysteem je gebruikt (bijvoorbeeld Windows 8.1 professional)
5. De stappen die je deed tot aan het moment dat het fout ging
De customer service geeft dit intern door en op basis van de verstrekte informatie wordt geprobeerd de situatie na te gaan om te kijken waar het fout is gegaan en of het door ons op te lossen is. Indien dit niet door ons is op te lossen dan zullen wij je verwijzen naar bijvoorbeeld de leverancier van je browser.
Ten tijde van het niet kunnen bestellen, is het niet mogelijk om telefonisch je order te plaatsen. Alle orders kunnen enkel en alleen via de website worden geplaatst.

Help! Ik kom in het betaalproces, maar kan mijn product niet bestellen?
Het kan gebeuren dat ons bestelsysteem veel moeite heeft met alle opdrachten. Het kan zijn dat je wel in het betaalproces lijkt te komen, maar je bestelling niet wordt afgerond. Helaas kun je dan geen aanspraak maken op de dagdeal. Dit geldt ook voor de iBOOD Box.

Help! Mijn betaling is verwerkt, maar ik zie geen bestelling?
Kijk eerst in Mijn iBOOD of je betaling echt niet geslaagd is. Het kan namelijk voorkomen dat de betalingsbevestiging in je spam terecht is gekomen, waardoor het ten onrechte lijkt alsof je bestelling niet is aangekomen.

Heb je echt geen bestelbevestigontvangen? Neem dan via Mijn iBOOD contact met ons op. We zullen je betaling dan omzetten in een bestelling of het bedrag weer terugstorten.

Een bestelling wordt alleen afgerond als het gehele bestelproces succesvol is doorlopen. Het kan incidenteel voorkomen dat je bank of credit card maatschappij je betaling niet op tijd aan ons heeft bevestigd, waardoor we je bestelling niet tijdig in behandeling konden nemen.

Help! Er staat “Silver Ocean BV” op mijn afschrift?
iBOOD is eigendom van Silver Ocean BV, vandaar dat het kan zijn dat die naam op je afschrift staat.

3. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Verzenden en bezorgen

1. Wanneer versturen jullie mijn bestelling?

De verwachte verzenddatum van een aanbieding staat altijd vermeld bij het tabje verzendinformatie. Heb je de dagdeal besteld? Dan vind je de verzenddatum ook terug in de e-mail met de bestelbevestiging die we je hebben gestuurd. Ook kan je de verwachte verzenddatum terugvinden in Mijn iBOOD. Op de verwachte verzenddatum ontvangt de vervoerder je bestelling. Mocht de verzenddatum later zijn dan verwacht, dan brengen we je hiervan op de hoogte via de e-mail.

2. Hoe versturen jullie mijn bestelling?

Onze bestellingen sturen we met verschillende partijen, waaronder UPS, PostNL en Dynalogic. Zelf je vervoerder kiezen is niet mogelijk. Hieronder vind je meer informatie over de meest gangbare partijen.

UPS
UPS levert op maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 en 18.00 uur. Hierbij moet je tekenen voor ontvangst. UPS doet maximaal 2 afleverpogingen, dit kan ook bij je buren zijn. Na elke poging ontvang je bericht van de bezorger in je brievenbus. Na 2 mislukte afleverpogingen houdt UPS de bestelling nog 5 werkdagen voor je vast bij het dichtstbijzijnde UPS depot. Na 5 werkdagen gaat je pakket naar ons terug.

PostNL
PostNL bezorgt van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 21.00 uur. Hierbij moet je tekenen voor ontvangst. PostNL doet maximaal 2 afleverpogingen, dit kan ook bij je buren zijn. Na elke poging ontvang je bericht van de bezorger in je brievenbus.. Na 2 mislukte afleverpogingen houdt PostNL je pakket maximaal 3 weken vast op het dichtstbijzijnde PostNL afhaalpunt. Na 3 weken gaat je pakket naar ons terug.

Dynalogic
Dynalogic zetten we in voor grote of speciale objecten zoals televisies. Dynalogic laat je per e-mail weten wanneer zij verwachten te leveren. Als dat nodig is, kan je hen bij hen de leverdatum en/of afleveradres nog aanpassen. Hierdoor wordt onze verzendbevestiging puur een bericht dat we jouw bestelling hebben overgedragen aan Dynalogic, en dat zij daarna nog contact met je opnemen voor verdere planning.

Vouchers, coupons, service- en productcodes
Dece codes zijn beschikbaar in je Mijn iBOOD account bij het betreffende bestelnummer. Zodra je een bevestiging van je factuur ontvangt, kun je de codes inzien. Je krijgt geen fysieke code, verzendbevestiging of track en trace code van deze bestellingen.

Andere vervoerders
Het kan voorkomen dat wij of onze leverancier een andere vervoerder inhuren om je bestelling af te leveren. Wij proberen je daar dan zo goed mogelijk over te informeren. Het kan zijn dat wij dan alleen geen trackingcode kunnen overhandigen.

Het kan ook gebeuren dat bijvoorbeeld UPS of PostNL een lokale partij vraagt om je bestelling af te leveren. In dat geval kan de trackinginformatie beperkt beschikbaar zijn.

3. Hoeveel verzendkosten rekenen jullie?

De hoogte van de verzendkosten hangt af van het gewicht, de afmetingen en de waarde van het pakket of product. Onderstaand vind je een overzicht van de verzendkosten zoals we die over het algemeen hanteren.

Let op: deze verzendkosten gelden bij één aanbieding met één item. Bestaat je bestelling uit meerdere items of combineer je meerdere aanbiedingen, dan verandert ook de hoogte van de verzendkosten (het gewicht en de afmetingen van je pakket veranderen immers ook).

Vouchers, coupons, productcodes en services per e-mail € 0,-

Per enveloppost (kleine, lichte zendingen met een lage waarde en alleen voor Nederland) € 2,95
Pakket zending tot 5.00 kg € 5,95
Pakket zending van 5.00 – 40.00 kg € 8,95
Pakket zendingen boven de 40.00 kg of voor tweemans leveringen €19.95

Toeslag als je je bestelling in delen wilt laten verzenden € 4,95

4. Hoe werken track & trace codes?

Met een track & trace code kan je achterhalen waar je pakketje is, en wanneer de vervoerder verwacht dat hij je pakketje kan afleveren. Je kunt de status van je pakketje online achterhalen of door te bellen:

PostNL
NL: https://jouw.postnl.nl/#!/track-en-trace/zoeken
NL: 0900-0990

BE: http://www.postnl.be/be/pakketten
BE: http://www.postnl.be/be/pakketten/live-chat


Dynalogic www.dynalogic.eu
NL: 0900 - 39 62 564
BE: 0900 - 40 11 0


UPS www.ups.com
NL: 0900 – 22 55 877
BE: 078-250-877


Wat betekenen de track & trace codes?

Bij UPS
• Billing information received: UPS heeft de vooraanmelding van je pakket ontvangen. Je pakket is echter nog niet bij hen binnen.
• In transit: UPS heeft je pakket binnen en gaat hem verwerken
• Exception: UPS heeft je pakket ontvangen, maar er wijkt iets af. Er is bijvoorbeeld vertraging in de levering, je bestelling is beschadigd of je bestelling is zoekgeraakt. Zie je deze status? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze Customer service. Wij starten dan een onderzoek op.


Bij PostNL
• Zending is aangemeld: PostNL heeft de vooraanmelding van je pakket ontvangen. Je pakket is echter nog niet bij hen binnen.
• Opgehaald en in sorteerproces: PostNL heeft je pakket binnen en gaat hem verwerken.
• Uitzondering: PostNL heeft je pakket ontvangen, maar er wijkt iets af. Er is bijvoorbeeld vertraging in de levering, je bestelling is beschadigd of je bestelling is zoekgeraakt. Zie je deze status? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze Customer service. Wij starten dan een onderzoek op.

5. Kan ik mijn aflever- of factuuradres nog aanpassen?

(Hoe) kan ik het afleveradres aanpassen?
Wil je na het plaatsen van je bestelling het afleveradres wijzigen? Dat kan zolang je bestelling nog niet in het verzendproces zit. Log in op de website in je Mijn iBOOD. Ga vervolgens naar Bestellingen & Service, klik op het betreffende bestelnummer en zie rechts onderaan een oranje balk bij de order met 'Wijzig bezorgadres'. Na opnieuw inloggen worden de gewijzigde gegevens direct zichtbaar.

Zit je bestelling al in het verzendproces? Dan kan je het afleveradres niet meer wijzigen, en sturen we je pakket naar het adres dat je eerder hebt opgegeven.

Kan ik het factuuradres aanpassen?
Dit is helaas niet mogelijk. Dit in verband met financiële administratierichtlijnen.

6. Waar is mijn bestelling?

De status van je bestelling vind je in Mijn iBOOD. Heb je een fysiek product besteld? Dan krijg je van de vervoerder (zoals PostNL of UPS) een verzendbevestiging met een track & trace code. Met deze code kun je achterhalen waar je pakketje is, en wanneer de vervoerder verwacht dat deze je pakketje kunt afleveren. Deze code vind je ook in Mijn iBOOD. Vouchers, coupons, service- en productcodes zijn beschikbaar in je Mijn iBOOD account bij het betreffende bestelnummer. Hiervan krijg je geen verzendbevestiging.

7. Help! Er gaat iets mis. Wat kan ik doen?

Help! Ik heb geen orderoverzicht en/of verzendbevestiging ontvangen.
Heb je een voucher of coupon besteld? Deze is beschikbaar in je Mijn iBOOD account bij het betreffende bestelnummer, hiervan krijg je geen verzendbevestiging.

Heb je iets anders besteld? Kijk eerst in Mijn iBOOD of je bestelling is geslaagd. Is je bestelling geslaagd volgens Mijn iBOOD? Kijk dan of je orderoverzicht en/of je verzendbevestiging niet in je spam is beland. Is dit niet het geval? Neem dan via Mijn iBOOD contact met ons op. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Help! Mijn bestelling is kwijt!
Vervelend! Neem contact met ons op via Mijn iBOOD. We zullen je tips geven of aanvullende vragen stellen. Op basis daarvan kan je er wellicht zelf al achter komen. Komen we er samen niet uit, dan starten we een onderzoek op. Dit kan snel opgelost zijn, maar ook tot maximaal 30 dagen duren.

Om je zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen, vragen we je om medewerking wanneer nodig.

8. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Annuleren, retourneren en ruilen

1. (Hoe) kan ik mijn bestelling annuleren?

Is je bestelling nog niet verzonden? Dan kan je annuleren via Mijn iBOOD.
Is je bestelling al onderweg? Dan kan je annuleren door je pakket niet in ontvangst te (laten) nemen. Weiger deze aan de deur.
Is je bestelling afgeleverd? Dan kan je je pakket tot 14 dagen na ontvangst annuleren. Let hierbij op onze voorwaarden voor retourneren (zie “Kan ik mijn bestelling retourneren / ruilen?”).

Je kunt je bestelling voor of na verzending annuleren in Mijn iBOOD bij Bestellingen & Service. Kies na 'verstuur serviceverzoek'  voor de optie “annulering” en volg de instructies op.

Na het afhandelen van je annulering voor verzending, of wanneer we je geannuleerde product retour hebben ontvangen, storten we uiterlijk binnen 5 tot 10 werkdagen dagen het aankoopbedrag en de verzendkosten terug op je IBAN rekening. Let op: bij een annulering zijn de retourkosten voor je eigen rekening. Annuleren voor verzending is kosteloos.

2. Kan ik mijn bestelling retourneren / ruilen?

Het is mogelijk om een bestelling te retourneren. Dit moet binnen uiterlijk 14 dagen na ontvangst van het artikel. De juiste instructies ontvang je door in Mijn iBOOD bij Bestellingen & Service een service verzoek in te dienen.

Ruilen is helaas niet mogelijk in verband met de wijze waarop wij voorraad houden.

Terugsturen kan onder bepaalde voorwaarden.
• Je product is geen verbruiksartikel, zoals batterijen, lampen of parfum enzovoorts.
• Je product is geen product voor persoonlijke hygiëne, zoals tandenborstels, tondeuses of thermometers.
• Je product is geen persoonsgebonden aankoop, zoals fotoboeken, op maat gemaakte producten enzovoorts.
• Je product is geen verlopen of verzilverde voucher, zoals vouchers, coupons, waardebonnen, kortingscodes enzovoorts.
• Je stuurt het product ongebruikt terug (natuurlijk mag je het, indien nodig, in minimale vorm testen om een indruk ervan te krijgen).
• Je stuurt het product compleet terug (inclusief alle extra's als accessoires, handleidingen enzovoorts)
• Je stuurt het product in de originele verpakking terug

3. Hoe kan ik mijn bestelling retourneren?

Controleer eerst óf jouw bestelling hiervoor in aanmerking komt. (zie “Kan ik mijn bestelling retourneren?”) Is dat zo? Volg dan de instructies hieronder. Let op: je bent er zelf verantwoordelijk voor dat je pakket onbeschadigd bij ons aankomt.

Is je pakket al onderweg, maar is het nog niet in ontvangst genomen? Dan kan je de bezorger aan de deur laten weten dat het pakket naar ons terug kan.

Heb jij (of iemand anders) het pakket al in ontvangst genomen? Doe dan dit:
1. Meld eerst via Mijn iBOOD dat je een product wilt retourneren. Doe je dit niet, dan kan dit negatieve gevolgen hebben voor je garantie.
2. Volg de instructies die je van ons krijgt exact op om de behandeling van je verzoek zo goed en zo snel mogelijk te laten verlopen. Let op: bevat jouw product persoonlijke data? Maak hier voor de zekerheid een backup van.
3. Pak het product goed en deugdelijk in, inclusief voldoende buffering om eventuele transportschade te voorkomen. De originele verpakking en buffering zijn hier het beste geschikt voor.
4. Is je product duurder dan 100 euro? Dan adviseren we je het verzekerd te versturen.
5. Stuur je product terug met een track & trace code, zodat je je product kunt volgen, en je altijd kunt aantonen dat je het product naar ons hebt opgestuurd.
6. Plak altijd het label of etiket op de verpakking om verwerking mogelijk te maken.


Volg je deze instructies niet op, dan is het mogelijk dat wij jouw zending niet in behandeling kunnen nemen. Ook is het mogelijk dat we kosten in rekening zullen brengen.

4. Ik heb mijn bestelling geretourneerd. En nu?

Het product zal terugkomen bij het distributiecentrum indien juist toegestuurd. Het duurt altijd enige dagen voordat de retour is verwerkt. Wanneer het pakket correct retour is geregistreerd zal de annulering worden afgehandeld.

5. Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Hebben we vastgesteld dat je recht hebt op (een deel van) het aankoopbedrag en onze verzendkosten? Dan kan je dit binnen 5 tot 10 werkdagen op je rekening terug verwachten, op voorwaarde dat je bestelling bij ons terug is en je betalingsgegevens kloppen. Helaas kunnen we je bestelling niet opnieuw verwerken en aanbieden.

6. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Reparatie, vervanging en restitutie

1. Hoe zit het met reparatie, vervanging en restitutie?

Voor reparatie werken we samen met vaste reparatiepartners. Als je bij ons melding hebt gedaan van een defect product via Mijn iBOOD (Bestellingen & Service, verstuur servie verzoek) en je het product hebt opgestuurd dan wordt het garantie traject gestart. Per afhandelingspartner cq. iBOOD, de leverancier of fabrikant kan de afhandeling verschillen: (gedeeltelijk) repareren, vervangen, of je geld teruggeven. Zelf je reparatie regelen kan, maar als het fout gaat, kan dit negatieve gevolgen hebben op eventuele afhandeling bij ons, onze leverancier en/of de fabrikant. Daarnaast behouden we het recht om zelf nog eerst actie te ondernemen.

Wanneer je het defecte product via iBOOD hebt opgestuurd, kun je de status volgen in je Mijn iBOOD.

Ontvangen: Uw service verzoek is ontvangen in het systeem.

In behandeling: Onze reparatiepartner onderzoekt je product op basis van je melding. De uitkomst hiervan is bepalend voor wat er met het product gaat gebeuren.

Terugbetaald: Reparatie én vervanging zijn helaas niet mogelijk. We storten (een deel van) je aankoopbedrag terug.

2. Mijn product is defect, wat moet ik doen?

Indien je product beschadigd bij je is aangekomen, willen we je vragen direct contact met ons te nemen via Mijn iBOOD (bij "Bestellingen&Service, kies voor "Transportschade"). Voor televisies en witgoed moet dit binnen 48 uur. Je kunt ons altijd even bellen, zeker bij grote producten.

Meld je een afwijking, beschadiging of defect binnen 7 dagen na aflevering van je pakket? Dan is er sprake van een Defect bij Aankomst. Breng je ons pas na 7 dagen (of later) na aflevering op de hoogte? Dan is er sprake van een Defect, en niet meer van een Defect bij Aankomst. Voor een Defect gelden andere voorwaarden dan voor een Defect bij Aankomst. Breng ons dus altijd zo snel mogelijk op de hoogte. Verstuur altijd een service verzoek in Mijn iBOOD bij Bestellingen & Service zodat je aanspraak op garantie is geregistreerd.

Controleer eerst of het niet werken van een product niet aan een instelling of iets dergelijks ligt. Probeer eerst het volgende:
1. Neem de handleiding goed door.
2. Bekijk ons Forum om te zien of andere gebruikers een oplossing hebben.
3. Bekijk de website van de leverancier.
4. Kijk of je elders online (bijvoorbeeld via Google) de oplossing kunt vinden.

Kom je er niet uit, heb je geen account, maar komt het defecte product wel bij ons vandaan? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier. Hierbij is het wel noodzakelijk dat je kunt aantonen dat het product echt bij ons is gekocht en dat je het rechtmatig hebt verworven. Dit is noodzakelijk om fraude, diefstal dan wel heling te voorkomen.

3. Wanneer krijg ik mijn geld terug?

Wij gaan onderzoeken wat er aan de hand is. Het kan zijn dat we jouw product (gedeeltelijk) laten repareren, of dat we een onderdeel moeten vervangen. Ook kan het zijn dat je het door jou betaalde aankoopbedrag terug krijgt of dat we helemaal niets voor je kunnen doen. Dit hangt af van de uitkomst van het onderzoek. De status van je teruggestuurde product vind je terug in Mijn iBOOD.

4. Ik kom er niet uit.

Staat de oplossing niet in deze FAQ? We helpen je graag! Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier.

Contact

Contact

Staat de oplossing niet in deze FAQ? Of heb je een leuke suggestie, liefdesverklaring of iets anders waarom je ons wilt bereiken? We zijn op werkdagen bereikbaar van 10 - 17 uur. Heb je een account? Neem dan contact met ons op via Mijn iBOOD. Op die manier kunnen we je het beste en snelste helpen. Heb je geen account? Neem dan contact met ons op via het Contactformulier. Ten slotte kan je ook:
1. mailen naar customerservice@ibood.nl
2. bellen naar 020-6811388 of
3. een mooie brief sturen naar iBOOD.com BV, Contactweg 159-2, 1014 BJ AMSTERDAM.

Heb je een vraag?

Voor veel onderwerpen kun je terecht in je Mijn iBOOD of staat het antwoord al bij de Veelgestelde vragen (FAQ).

Staat jouw vraag er niet tussen, maak dan gebruik van het Contact formulier om in contact te komen met onze klantenservice. Kies voor een snelle afhandeling van je vraag de juiste categorie en wanneer je een vraag hebt over een bestelling, vermeld dan altijd je bestelnummer.

Wij helpen je graag verder!