Internet's Best Online Offer Daily - iBOOD.com

iBOOD.com versnelt groei door strategische samenwerking met METRO GROUP

Amsterdam, 31 januari 2014

iBOOD.com, Europa's grootste dagaanbiedingenplatform, en de internationale retailgigant METRO GROUP zijn een strategische samenwerking aangegaan met als doel de groei van iBOOD te versnellen en kennis tussen de twee organisaties uit te wisselen. Daarbij verwacht iBOOD te profiteren van de internationale aanwezigheid van de METRO GROUP en hun verschillende merken met meer dan 2.200 winkels in 32 landen. Om iBOOD te ondersteunen in het doel het beste en sensationeelste dealplatform van Europa te blijven, zal de METRO GROUP niet alleen zijn inkoopmogelijkheden en flexibele overstock management met iBOOD gaan delen maar ook zorgen voor financiële armslag en professionele overheadprocessen. Aan de andere kant zal de METRO GROUP gebruik maken van iBOOD's uitgebreide kennis en ervaring met online community building waardoor iBOOD 5 jaar op rij werd bekroond met de titel Beste en Populairste E-commerce website. De samenwerking met METRO GROUP stelt iBOOD in staat om een aantrekkelijk groeipotentieel te ontsluiten en de huidige primaire markten in de Benelux, Duitsland en Polen verder uit te breiden.

iBOOD biedt haar klanten dagelijks hoge kortingen op Elektronica, Health & Beauty en Home & Living producten. Op het unieke productforum kunnen klanten advies vragen aan de fabrikant en collega-klanten of product ervaringen uitwisselen. Het iBOOD concept zal verder worden uitgebouwd met hulp van METRO's uitgebreide retailnetwerk met de merken MediaMarkt, Saturn en Redcoon alsmede groothandel METRO Cash & Carry, Real hypermarkten en Galeria Kaufhof warenhuizen. De samenwerking, dat gepaard gaat met het herinrichten van de socialshopping-ervaring, zal voor zowel online- als traditionele klanten verschillende nieuwe voordelen op gaan leveren.

Pieter Haas, bestuurslid bij METRO AG en verantwoordelijk voor Business Innovation, zegt: "Een van de strategische pijlers van onze Business Innovation aanpak is investeren in innoverende partijen als iBOOD. Deze investeringen zijn gebaseerd op wederzijds voordeel voor beide partners om zo samen toekomstige modellen voor de retail te kunnen definiëren. In lijn met onze investeringsstrategie 'Money and More', brengen wij onze punten zoals sterke merken, een groot winkelnetwerk, hoge klantfrequentie en inkoopexpertise in terwijl wij profiteren van iBOOD's kennis van het bouwen van sterke online klantcommunities. iBOOD heeft een indrukwekkende groei gerealiseerd en we zijn trots om samen te werken met een innovatieve en succesvolle partner als iBOOD."

iBOOD-CEO Jöran Prinssen: "We zijn erg blij met METRO GROUP als aandeelhouder en strategische partner. We verwachten dat de samenwerking voor iBOOD de groei zal versnellen, onder andere in de Benelux en Duitstalige markten, waarbij we profiteren van METRO's wereldwijde bereik en relaties met leveranciers. Dit moet een stimulerend effect hebben op de omvang van onze trouwe iBOOD-community en ons in staat stellen hen te voorzien van nieuwe product categorieën en meer verrassende aanbiedingen. Wij zijn erg enthousiast over iBOOD's toekomst die met METRO GROUP als strategische partner nog krachtiger is."