Internet's Best Online Offer Daily - iBOOD.com

iBOOD.com lanceert nieuwe website, de daily deal markt wordt volwassen.

Amsterdam, 27 oktober 2014

iBOOD.com heeft vandaag zijn nieuwe website gelanceerd. De shop community site is in een compleet nieuw jasje gestoken en toont een opvallende nieuwe ontwikkeling: naast dag deals zijn er nu ook flash sales beschikbaar.

Flash sales zijn meerdere aanbiedingen van een thema of merk die maximaal 3 dagen te koop zijn of zolang de voorraad strekt. Flash sales zijn ontstaan door een behoefte vanuit de markt vertelt CEO Joran Prinssen. "De daily deal blijft onze focus echter willen onze leveranciers graag meerdere producten tegelijk in onze community plaatsen. In het daily deal model is hier geen ruimte voor, je kunt immers niet elke dag hetzelfde product of merk verkopen. De flash sales zijn hier het antwoord op. Zo kan de bezoeker van de site nu bijvoorbeeld een Sports & Outdoor of een Sony sale verwachten met daarin meerdere aanbiedingen".

Het Flash concept is niet nieuw en vindt zijn oorsprong bij fashion shoppingclubs zoals Vente Privee of Gilt Group. Het Amerikaanse Woot.com, in 2010 overgenomen door Amazon, hanteert dit hybride model al langere tijd succesvol. "Je ziet dat er ook in Europa nu een hybride model ontstaat. Dagdeals en flash sales komen bij elkaar" vervolgt Prinssen.
Tijdens de introductie fase van daily deals in 2004 werd het concept en vooral het bestaansrecht ervan in twijfel getrokken. Tien jaar later zijn er inderdaad een hoop aanbieders over de kop gegaan maar tegelijkertijd ook een aantal krachtige en grote partijen ontstaan. iBOOD, samen met spelers als Groupon en Vente Privee, is nu het boegbeeld voor de volwassen geworden dealmarkt.
Na de lancering van de nieuwe website stopt de innovatie niet. iBOOD kondigde eind vorig jaar een strategische samenwerking met retail gigant METRO aan. Het concept zal verder worden uitgebouwd met hulp van METRO's uitgebreide retailnetwerk met de merken MediaMarkt, Saturn en Redcoon alsmede groothandel METRO Cash & Carry, Real hypermarkten en Galeria Kaufhof warenhuizen.
"Er staan nog een hoop nieuwe features op de agenda. We hebben 1,5 jaar gewerkt aan de nieuwe site en daarmee voldoende tijd gehad om na te denken over de lange termijn strategie. Ons team staat te popelen dit uit te rollen" vertelt Prinssen.

Noot aan de redactie (niet voor publicatie):
Over iBOOD:
iBOOD biedt haar community dagelijks hoge kortingen op Elektronica, Health & Beauty en Home & Living producten. Op het unieke productforum kunnen klanten advies vragen aan de fabrikant en collega-klanten of product ervaringen uitwisselen. De shop community werd vijfmaal op een rij verkozen tot "Website van het jaar" in de categorie E-commerce.

Voor meer informatie over iBOOD of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met:
Marketing: marketing@ibood.com of 020 820 8151.