Dagelijks de beste deal voor de scherpste prijs
Elke dag nieuwe deals
Al 19 jaar de beste deals van Europa
Actieve community
ten-cate-matrassen
Home

Ten Cate Matrassen

Toppers van matrassen!

Een hele nacht doorslapen, uitgerust wakker worden en een soepel lijf. Allemaal dingen die je voor elkaar krijgt met het juiste matras. Na een nachtje op de pocketveermatrassen van Ten Cate wil je niet anders meer. 


Een paar vragen & antwoorden op een rij nog :)
Q: Waar worden deze matrassen geproduceerd? 
A: Deze matrassen worden geproduceerd in Nederland.

Q: Hoeveel veren zitten er in een matras?
A: Deze matrassen bevatten 360 pocketveren per (1 pers) slaapeenheid. Bij een 2-persoons matras is er uiteraard een verdubbeling – weer afhankelijk van de maat. Het 160 x 200 matras bevat dus 640 pocketveren.

Q): Is dit nou wel of geen “NASA”-schuim (ook wel traagschuim genoemd, kenmerk temperatuur-gevoelig)? Ik lees “High Resilience 40 comfortschuim”.
A): Het betreft hier polyetherschuim met een HR waarde van 40 kg/m3. De HR-waarde bepaalt het gewicht van het schuim. Deze waarde heeft een beetje effect op de kwaliteit maar dan meer in het feit dat een lage HR-waarde (onder de HR 30) het schuim zacht, week en minder veerkrachtig maakt. De HR-waarde zegt dus niets over de kwaliteit. Als er staat HR 40 betekent dit dat het polyetherschuim 40 kg per kubieke meter weegt. HR staat voor High Resilience en 40 voor 40 kg/m3. De HR-waarde geeft alleen het gewicht van het schuim aan.

Daarnaast voert dit type schuim, juist omdat het niet temperatuurgevoelig is, beter warmte af. Traagschuim moet nl eerst warm worden van je lichaamswarmte voor het zich gaat vormen naar het lichaam, dit schuim doet dat ook als het nog niet opgewarmd is en door de open celstructuur houdt het overtollige warmte dus minder vast.

Q): Maar wat verstaan jullie onder comfortschuim?
A): Het gaat hier om polyetherschuim. Dit is schuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal dat opgebouwd is uit vele kleine cellen omdat polyether "verschuimd" is. Na indrukking veert het materiaal terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Vanwege deze eigenschap wordt polyetherschuim vooral gebruikt in producten waar comfort een rol speelt.

Q: Is het matras ook geschikt voor verstelbare bedbodems?
A: Ja, deze is geschikt voor verstelbare bedbodems. Let op, bij een lattenbodem wordt de kwaliteit van de pocketveren het meest gegarandeerd wanneer er zo min mogelijk ruimte tussen de latten zit. De werking van de pocketveren kan hierdoor afnemen.